Obrázek LÁSKA
Mám tušku, mám papír,
chci zvěčnit lásku.
Jak na to? Vždyť je to andělský cit.
Dát srdce v sázku?
Přes oči pásku?
Když tvořím obrázek, chci jasno mít.
Jak vidí lásku
například nepřítel?
Jemu je zatěžko o lásce snít.
Citu je školitel,
moudrosti majitel,
lásku však zlý člověk nemůže mít.
Čím začít? Vlnovkou?
Ztvárnit tak cit?
Myšlenka křivosti je pro mne děsná.
Silnou čarou by měla být
a rajská hudba by mohla znít.
Nepřímost vlnovky čistý cit nezná.
Kdy vzniká láska?
A s jakou mírou?
Jaké kouzlo bych měla znát?
Mít vodu čirou
a čistou vírou
sama se objeví a dostanu mat.
Když vesna zavládne
živoucí silou,
barvami něžnými ovládne svět.
Lásku pak ozdobí sukénkou bílou,
aby se stala tančící vílou
a z křehkých poupátek vyroste květ.
Obrázek ,,láska''
je křehká víla
na louce s poupaty, v ruce má květ.
Jak to, že víla
zářivě bílá
dokáže vdechnutím proměnit svět?
Měsíční paprsek
odkrývá tajemství
ďáblových úkladů po každou noc.
Přivodit zoufalství,
je jeho království.
V tajemném svádění je jeho moc.
Nebeská kráska
s andělskou tváří
tančící po zemi s lehkostí vánku,
omamnou září
svůj lektvar vaří
jenž ďábla uloží k věčnému spánku.
Hotov je obrázek
s příběhem lásky,
vdechnu mu duši s magickou silou.
Věčnost otázky
k čemu jsou masky?
Odpoví měsíček s tančící vílou.