Vinobraní
Anotace: ... a je samodruhá
Žes nezralá jak trsy vín,
co sklízel by jen nedočkavý
vinař v máji, to já dávno vím.
Žes nedočkavá jako vinař
co sklízel by už víno v máji
to taky dobře vím.
Žes pravdomluvná jako víno,
co jsme pili spolu v máji,
to já už teď také vím.
Přec utrhnul jsem hrozen
nezralého plodu v máji,
i když všude kolem zralých vín.
Teď ledových vín sklízím úrodu,
jsi ten nešťavnatější hrozen, jenž
nachystán je k zrodu mladých vín.
Komentáře (0)