Nezáleží na pohlaví, druhu či kultůře,
bojujte proti osamění v životě, stvůře.
Nehledejme tón fyzický, ten nemění dojem,
ale ponětí psychický, ten je lásky zdrojem.
Pochopí člověk lásky neznalý ten pocit,
kdy dva za ruce se drží, nemusí prosit?
Setkal se někdy s něhou svého maličkého?
Zná zmar snad svého pokladu lidského?
Nepochopí, jen sleduje ostatní tiše,
žárlí a cítí hněv samoty své v břiše.
Nesetkal, ohrnuje nos nad duší malování.
Nezná, vyhýbá se totiž našemu milování.