V zajetí malých křivd
Jak v tvrzi pevné rád
Neslyším tak tvůj křik
Dál stavím sobě hrad
Cit tvůj jsem v základ klad
A stěny tvořím z vin
Tak z oken sálá chlad
Věž temný vrhá stín
Už prosím celý zboř
Rozmetej každý trám
Jen po tom toužím Vím
Jak hořela jsi hoř
Snad ve tvém žáru sám
Zas jednou uhořím