O lásce

O lásce

Anotace: Co dodat?

Nic na světě se tomu nepodobá,
ani květiny, ani moře,
snad jenom nenávist a snad jen zloba,
způsobují nám stejná hoře.

A nic na světě tomu neodolá,
ani motýl a ani včela,
snad jenom kámen a snad prázdná štola,
v nichž temnota pustě bělá.

A nic na světě není radostnější,
ani úsměv a ani krása,
snad jenom ticho a snad volnost vnější,
neboť tam zbýva k cíli trasa.

A nic na světě nebolí nás více,
ani rána a ani úder,
snad jenom smrt a snad jen plamen svíce,
dokud tu jsou a plné pověr.
Autor Vincenc Gade, 20.03.2005
Přečteno 431x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel