Dvě jména,
zní mi v uších víc, než by bylo správný.
Občas mě z ničeho nic překvapí,
ne jako song, co nejde dostat z hlavy,
spíš jako když ti někdo zašeptá za zády.
První zní měkce a skoro až nudně,
dvě slabiky, spojený nenápadně.
Ta ironie, že má milovat válku
a že si tím máme být souzený,
vždyť je mírnej jak ta slabika na začátku
a bezvýznamnej jak ta na konci.
Druhý jméno se mnohem víc bouří,
nejde přes jazyk a nutí přemýšlet.
Ta ironie, že má v sobě nosit Boha,
a přitom zradí, ublíží a zmate,
stejně se to jméno k němu hodí.
Ten začátek tě nejdřív řízne, vyděsí,
hned potom přijde sladký pohlazení.
sofistikovaná kombinace zvuků
potichu zní v mojí hlavě
na úprku