Anotace: Neznámý vjem, znovu víří, do všech pórů, v těle mém, Není to sen, v mnohém se liší, s úsvitem rána, nekončí. Ví to a jde už k cíli, nese mě dál, neslyšně, Ví to, tak už jen chvíli, Tvář za obzorem, skrytá je, Bez tíhy vin, na prázdné židli...
Neznámý vjem
Znovu víří
Do všech pórů
V těle mém
Není to sen
V mnohém se liší
S úsvitem rána
Nekončí
Ví to a jde už k cíli
Nese mě dál, neslyšně
Ví to, tak už jen chvíli
Tvář za obzorem, skrytá je
Bez tíhy vin
Na prázdné židli
Sedím tu
Jen já a vjem
Zahlušen
Tím, jak všechno sílí
Mozaikou citů jsem
Prostoupen
Ví to a jde už k cíli
Svléká mě dál, neslyšně
Ví to, tak už jen chvíli
Tvář bez závoje, krásná je
A v tichu slov
Co na rtech vzplanou
Z duše klín
Vypadne
A pryč se kutálí
Už je na hraně
Moc rychle taje
Tělo mé vlaje
Mění se v cín
(Hanuš Šparlinek, 24.6.2020, cover jedné krásné české písně... nejenom)