Emoce mysl zaplaví
chvíli se dětství navrátí
hrdlo slzami stažené
dítě se cítí odstrčené
Co zraňovalo naše city
nebyly láskou matky syty
láska je nejen krmení
je to i něžné hlazení
Možná, že každý druhý
cítí se mámou odstrčený
a může to být jenom zdání
náš pohled na lásku je jiný
Někdo chce hladit konejšit
druhý zas prací lásku živit
jiný svou lásku ukrývá
a někdo z lásky nadává
Neprávem možná soudíme
po jiné lásce toužíme
tu od mámy nechápeme
zbytečně se pak trápíme
Milá Vlnko, pěkná básnička.
Připoměla mi, že mě maminka nikdy nepohladila a proto já hladila své dva syny dost často. A teď mám dva vnoučky a tady se můžu ,, vyřádit."
21.08.2020 22:46:35 | Jaruška
Jaruško, děkuji za milý komentář. Mám to stejně jako ty, proto jsem básničku napsala, aby se nikdo netrápil, když má pocit, že ho matka neměla ráda. Moje teorie vychází z pozice Luny v horoskopu, která stojí za našimi city a jejich vyjadřování. Měj se pěkně:-)
22.08.2020 09:08:34 | vlnka
Jo jo, je to na tom Světě složité, někdy i s láskou.
14.07.2020 13:08:21 | Jeněcovevzduchukrásného
Hezky napsané Vlnko :)
Každý vyjadřujem lásku po svém
její otisky v srdci si nesem...
28.06.2020 19:08:23 | Emily Říhová