Pravdivá
Byl jednou jeden král
Tři dcery měl..
Krásné a chytré, tak,jak je chtěl
Dvě ty nejstarší už svůj život měli
Věnem dal jim každé zámek skvělý ..
Tu nejmladší učil , jak žít se má .
Poznávat přírodu jak jen se dá .
Vodil ji po lesích , do dlaní kamínky
Zlobil se s ní ,když se držela maminky ..
Děvče rostlo , z holčičky slečna
Starému králi za lásku vděčná
Vlasy jak havraní křídla,
oči jak studánky chladného vřídla.
Čas běžel, vyrostla ..
Z divokého ptáčete..
Peříčka načechraná.
Už dávno ne s tváří dítěte.
A král ?
Žil pro úsměv jejich rtů
pro smích a radost z jeho příběhů
Pro to že chtěl třetí dceru mít ..
Však zapomněl sám
pro lásku žít ...
Přečteno 238x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, Tomcat, Guldrun
Komentáře (2)
Komentujících (2)