Zamkly nás do snů
Víme to oba
Souzněnci slova
neslyší
podvečer
kde jsi stála
překvapená
smělým polibkem
Vnořil se
vnímavým násilím pravých máků
do lávových rtů
Tvých ohniváků
Sladčeji
chutnaly mi
Víme to oba
přesto má slova
vzal
černý kůň
po klenbě nebeských ulic
Ne.. ještě neprší
Učím se.. ať vím -
s posledním ohlédnutím
zmizí cela vět
Ne!
Já se nevrátím
za fau paux v řeči
Tište pomněnkovou
nezištně snících gest
tmavou zelení v šatech fontánových šelem
Víme to oba
proč jsem solně stál
a mlčel na déšť -
rozum není duha
Nedokáže pršet
ani laskat dívčí hřívy
a vtisknout jim za francouzské trefy Sbohem!
Stejně já nemohu jít za Tebou
s vyznáním
slovanských sukének
ze sedmikrásek mládí
neboť tonu v rajské minulosti
-
Dle přání hvězdáře
čekám
za noci bez růže
zavlečen v nahého obrostlého smutkem
Půjdeš-li -
I ránem bez cest
Kolikrát?
Já je Tobě počítal
a nevšiml si - Pláčeš..
Dnes obviní mne
a budu ztracen
Ano..
Pozdě prosím o odpuštění
...
Svítáš
i v krajině s doprovodem
doznělo tolikrát
sólo pro déšť
a nikdy jsem Ti nevěnoval Jasně
Pojďme spolu
i rubínem vína cinknem o srdce
jenže ono ví..
byl jsem příliš hot
Kapky zamkly nás do snů
a dnes když přišly děti jejich not pro růže
dnes když přišly černobílé vzpomínky
a v nich jediná červeň
tančila pro muže
začal jsem rouháním že je neznám
Přečteno 311x
Tipy 10
Poslední tipující: Denael, jenommarie, šerý, Psavec, Vivien
Komentáře (7)
Komentujících (4)