Jsi jako tichá hladina
když světem tvým se prolíná
můj dotek
tvých tisíc malých kruhů
touhou
všech nesplacených dluhů
Jsi jako panna nesmělá
ocel
tmou rozpálená do běla
šero
s výkřikem ticha
ta, co vedle mne teď dýchá
Jsi jako bouře v hlubinách oceánu
obraz
zakletý k rámu
příboj
ničící břehy
z lásky a nedostatku... něhy