Jiřičky song
Kdyby se tak dal
zhasit všechen hněv
jenž zhasíná mé srdce
byl bych s Tebou dál
a jitřní znal zpěv
o lásce
o jiřičce
Nechali to ptáče osudu
a já čir čír ztrať se
s Tebou nebudu
S tebou není život
úsměv po pohádce
nýbrž věčné bílo
z letáků ve schránce
..
Jiřička
má také svoji schránku
pod římsou Tvého domu
kde svítal domov můj
Na jaře v ní štěbetaly děti v májovém láskytónu
že na světě jsou.. žijí
a Bůh je opatruj
..
Kdyby se tak dal
spálit všechen žal
jenž spaluje mou duši
nestál bych kde stál
čas jak smutný kočí
v posledním listonoši
Bez domova hnán
do hvozdu mrtvého
Tam se srdcem od kůrovce
zrezavím
po hádce o jiřičce
jež chutná dosti trpce
jak slepé mládě toužící pozvat pěvce
sirotek
chtějící čepýřit sen
ve schránce je přece
vše
a chybí jen zpívání
Tebe jsem...
Přečteno 374x
Tipy 14
Poslední tipující: Přívoz, Romana Šamanka Ladyloba, Emily Říhová, šerý, Psavec, Isla, jenommarie, Akrij8, Vivien
Komentáře (5)
Komentujících (5)