Anotace: Osmé společné dílko mne a Emily Říhové, vzniklo jako reakce na mojí báseň "Vítr". Emily moc dík za spolupráci.
Sbírka: Souznění
Vítr je tulák, co nemá kam jít,
tak na podzim občas pošťáky supluje,
na barevný list můžu napsat ti,
jak s podzimní poštou srdce zaplane.
Na javorové listy budu své verše psát,
snad vítr ti je všechny doručí,
každý z nich v odstínech rudé bude plát,
jak srdce zajaté v lásky područí.
Zachytím ve větru každičký list
i tvá slůvka jen pro mě psaná,
pak po večerech budu tiše si číst
a odpověď pošlu ti časně z rána.
Za posla vezmu si list platanu,
po větru pustím ho do dáli,
ať s tebou ve spojení zůstanu,
s díky, že jsme se potkali.
I tyto verše umí být poštou takovou
snad vítr s nimi k tvým uším doletí,
vzdálenost mezi námi lehce překlenou,
vytvoří most, co o nás mnohé řekne ti.
Až teď objevuju toto znělé společné dílko, ST, pěkně jste si spolu zaveršovali.
22.09.2020 16:05:39 | Vivien
Opět velmi krásná a poetická báseň Vás dvou.
Velmi pěkně a jemně napsaná, je z ní cítit souznění Vás dvou.
Ráda dávám ..ST..a PPÚ...
08.09.2020 21:55:02 | Jaruška