Miloval amorem
Miloval amorem,
Boha neuprosil,
odevzdaně se vzdal,
nač vlastně,
když láskou žil...
Ze srdce vyčtená,
jen slova zbyla,
na kahánku byla,
ta bezesnost ticha.
Plakotem vysvlečen,
mlčením umlčen,
a kdo ví víc,
ba nejvíc,
než li On,
opětován hybernačně.
Bez pardonu,
odmiloval se,
budíkem vstal,
a sám nepoznal,
jak zalknutě nořil.
Och, mohl býti,
v té tkané síti,
která jej přidusila...
Býti milovanému,
je jako vázanka s květinou.
Milovat božské,
Bohem dané,
jest šípem jakbysmet.
Míti, a to míti v mítinách,
najdeš li,
uchop zaklesnutě!
Přečteno 168x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, Tomcat, Frr, Vivien, Psavec, ARNOKULT, petrzal, mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (3)