Najdu maják v mořích,
přes příliv slz a tézí
K horizontu dopluji,
neváhám
Tam skryt je kokpit,
pro tvá křídla
Vysoká hora, no a?
Že na ni nevylezu?
Pravděpodobnost vysoká
Jenže já musím,
jsem tvá pýcha
S obručí kolem pasu,
kdyby né, tak už
nikdy nebudu ta,
co sní o elpasu
Mračna sejou menší mráčky
Levandulí vůně usednou si
Na špičku nosu
Voní domovem
Srdce tepá sen,
za skly víček
Zhořklé madle,
dlouho tu nebude,
barva zešedne
Až připluješ k mé lodi,
naději ti dám vylodit se
Maják to pevná zem
S duší miliard cizích jmen
Já jen jedna
Tvým majákem
bacha na piráty...
17.11.2020 18:50:02 | enigman
Řekla bych, že moře bez žraloků "piratů"
by nebylo mořem. Dnes už se jich bát nemusím. :) :)
17.11.2020 19:03:04 | Isla
Jsou lidé..kteří jsou majákem
a nejenom v bouři.
Krásně napsané
a plná naděje
i ochranné náruče. * ST;)
10.11.2020 20:01:45 | jenommarie
Raději bych se nalodil když bych připlul ke tvé lodi, ó Jasná :D
Nebo, býti tím majákem, přijmu naději, že vylodíš se. :D
10.11.2020 19:14:20 | Ziny