Noční
Koho chce měsíc stříbrem mást?
Kdybych jen tušila,
že slunce brzy vkročí,
nemusím se tu ve tmě třást,
že zavřu oči
a zmizí další kousek nebe
který podle a beznadějně
připomíná tebe.
Dnešní noc není jasná,
a přesto je jiná.
Těžko lze soudit,
čí byla to vina.
Až poslední hvězda zradí noc
ve zlatém světle čerstvého dne,
já s klidem v duši pochopím,
že pro nás už slunce víckrát nevyjde.
Přečteno 380x
Tipy 17
Poslední tipující: Akrij8, Petr27, Pittoresque, Emily Říhová, mkinka, Psavec, jenommarie, šerý, Vivien, cestadolesa, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)