malá věc
…byla to taková malá věc
jedna z červených
menší než fazole
a snad jen o trochu větší
než hlava
kterou ztratila zlomená zápalka...
...snad kapka krve kapesníku
když člověk dostane rýmu...
...a chce ji dýchat
ve světě z návyků?
ne...
...a přece jsi
přišel z lesních jahod
ke skulince lepší
než oko na punčošce
dívky ujetého vlaku
čekáš mezi slepci
škrtnout světélko
ztracených doteků
také znám to nádraží
jak je ti do vzlyku
vždyť to byla taková malá věc
...
kamarád už ví
to chci ...
ano
celou lahev
a jiná nezeptá se
to se stane
pane
sníh
vytržený z jara
před povozem plískanic
káru osudu
prý ve dvou se to lépe táhne
vedle sebe
nebo za sebou?
jeden z nejtěžších návratů domů
v závějích
uřícená dívka
táhne na saních zmrzlého v bázni
a sníh ten mesiáš oranic
ten jediný zeptá se
a to se stane
v zimě básní
čas už zakryl svoje?
nech ho
…..
vzpomínko
… také mám káru
i pikovou dámu
a v ní plamének čtiva
bohužel selhává to ve mně
mrtvá jiskra
kára osudu
dřevěná kola
drkotá
taková malá věc
co se stane
srdci
ve chvíli života
...
Přečteno 216x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, Donne, Psavec, zdenka, Vivien, šerý, Romana Šamanka Ladyloba, Isla, mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (3)