Anotace: Bloudí ve mě dál, Loučí svítí na cestu, Stále klopýtám, Na zem někdy ostře klesnu, Mám ty stavy rád, Když vítr pustou plání se žene, Ten hlas mluví dál, Ta tvář plane někde ve mě.....
Bloudí ve mně dál
Loučí svítí na cestu
Stále klopýtám
Na zem někdy ostře klesnu
Mám ty stavy rád
Když vítr pustou plání se žene
Ten hlas mluví dál
Ta tvář plane někde ve mně
Proč máte ji soudit?
Je krásná, v kápi bez jména
Ve smyčce lží
Nejvyšší cenu platit musí
Pro bol na scestí
Pro heroin a májové kvítí
Trhala s nimi květy
Potom ji vzali šaty
Ten příběh složitý
Neschováš do žádný věty
Proč máte jí soudit?
Je krásná, v kápi bez jména
Buší do oken a dveří
Rty mé ke svým vábí
Je jako pramen vody v zemi
Když Luna blízko se sklání
Možná teď hladím její vlasy
Možná v tůní stojím sám
Mé paže v kalu svírají vodní řasy
Proč máte ji soudit?
Je krásná, v kápi bez jména
Tajemná
Někdy mi trhá květy
Nocí do rána
(Hanuš Šparlinek, 27.11.2020)