Růže Inků
nevyspal se dorůžova
unaveně opřel oči o dřevěný kostel
u zuřivého tesaříka je zamkl a šel...
pes utekl
život chtěl
velký sál se stoly
v malém rohu tichá baletka hudební skříňka
tam se setkali
slečna v růžovém
zaměstnané ruce sólem čistých tónů
ulpěl by na rtech snění
hřejivých momentů
malinových doteků
při melodickém rdění i nadkolenním chvění
ale...
...běžela tudy postel pardon
…pes?!
* promiňte!?
* letíte než stromy ztratí přiléhavou sukni?
dívám se na ni zeleně zpod stolů
* daleko vzadu
v malém rohu tichá baletka hudební skříňka
otočila se zády
slečna
asi taky pes
pes mne vede ven
*
* něco chybí k tanci..
… štěstí
...a jak se jmenuje váš strážce prostoru?
* rodochrozitus
dekoltu se zbarvil světle růžový kamínek
tmavším odstínem
...na mou duši?
* oko do duše
okno
* ústa její
ventilek
* a když to kolo není ono
odletí si
* motýlek...
pes nastražil uši a jakoby pověděl...
skoro se našel verš na val mez
tam jsi nechal oči na nádraží
a když ses po listí šel podívat
mohl jsi akorát pohladit rez
kde to viselo...
a těch cyklo stesků...
* rode.. jdeme fí
* tady ten pán má psí
nedbale pohodila ovoněné vlasy
za silný zelený svetr zandala rodochrozit
zaklapaly kotníkové boty
a psí se v touze dívala za fí
i já...dlouze...
...
tak zaleskla se růže inků
schovávaná někam za tu huňatou zeleň
Přečteno 176x
Tipy 12
Poslední tipující: zdenka, jenommarie, enigman, šerý, Psavec, mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (3)