Leč mě
Anotace: ... .. je bělavěji
klidná hřání nemají mne doma
ač blízko ohně
okny mrzne květ
chci dýchat na sklo
ale dech je neznat
i Luna maluje rostoucí stříbrošeď
kým stal jsem se..kým?
na ulici ptám se mlhou políben
jsem ledovatek v ráji dešťovém
daleko od srdcí tepajících vírou
zas a zas pochybuji
a nelze cosi najít
nelze ani za sklem
pohladit mou milou
ač věrně bych šel s ní světem se sluncem
strnule ztišený
pozoruji sníh
zachytává rozbřesky rosných jasů
ty vločky cukrové
pokryjí stopy dní
i hrdličky máje v úsvitech
ptají se zimy na sůl?
pár slzavých stesků
proniklo mezi ledy
a ztišily se stejně
i mně v sivých dlaních
loučily se vody ve zpovědi
v níž není nebe ve dvou
ani ve třech
ba dokonce i přítomnost mi mizí..
že potřebuji sůl
když jsem bez domova
plachý lesní zvěří
majíc vyhaslé skelné oči
a ty živote
že zázraky se dějí?
leč mě
je bělavěji
Přečteno 162x
Tipy 9
Poslední tipující: Isla, enigman, Psavec, šerý, zdenka
Komentáře (2)
Komentujících (2)