Slunovrat na dívčí esenci
Slunovrat na dívčí esenci
je magnetický kobalt
tak to hochu pobal
cukroví
z cukroví
alobal je v troubě
ataky v prosinci
a já mám jenom glo
glo
Ahoj
Ty dívko
co se potápíš
v nevinných šatech na pláži
vyhlížíš ve vlnách loďku záchrannou
Máš přání na rtech
a tvídoví ohaři
v očích čtou
kam klesají urousaná slídoví
bosá jitra
neznámé víly
chtěly za mořem tančit
odlesky na hladině
až vlnky líbající směle odhalily...
To jen lehce
přizvedla jsi šaty
V nezištném toulání
i moře
malinko
hýčkalo tvůj stín
Zatančit blíž
a beránci skryjí
třpytící ramínko ze ztracených snů
ty šaty tkaly ony a sama jsi mi tleskla o šelest
.
...a vidíš
Dnes mlčí ji
motýli po pláči
na ostrově s krásnou samotou
Dál dívko
Slunce odrážíš
a srdce křídlí srdce kam je zvou?
Pro oceánské oči
jejich konejšivý hlas
mívám teskné odlety k vodě znící
Vzít do nebeských končin
ztrácím zas
a kde už není žádných slov
kde není básní
nevrátí nás
padají oblačné klenoty
jí opalovací krém
zapíjím to parfémem
a stejně ne a ne to léto
ty pecky dešťové
kiosky kde ještě ledové je ledové
a večerní tance dívky ohnivé
všecko jsem to proměnil
v šedivcovo peklo
i to retro
ahoj srdce mi život pobije
Slunovrate
vezmi se do léta
ať jsem trosečníkem
než zmrzlým ztroskotancem bez Jejího světa
Přečteno 162x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, Psavec, jenommarie
Komentáře (5)
Komentujících (3)