... ..
Akrobatky nad bodláčím
je večer …
a zima co se ptá
květinou vázy
mladost jeho ještě ligotá
sám
dřív pohledem psal v básnířky
naproti cestující v srdce
než studila
zasklená bystřina
i v paprscích
rozlitých v rozpíjené Luně
zaváté básničky
dlouhé vlasy letní tání baletky noci
a ona šepotá
sama
odemknou štěstí na dlaních
krystalickým dívkám
nezraní beránčí dívání
smích dešťových tónů
je bodláčí zítřka
z jejich doteků zdál se mi
o růži na moři
snad trochu dětský sen
zase ji přenesu do peřin
melodií
jitřních princezen …
jitřních princezen rty chtějí políbit
s nádechem
s výdechem
a v podžebří nadějí uslyším co žádá srdce žen
vždyť i moře mívá srdce
vždyť i růže srdce mívá
slunce
aby éterická něha v sobě objevila
tekoucí
dar života
pro ni
slib …
…a já nechal to mládí uletět
v milencích …
ve vánku ozvěn ve chvíli vlnícího moře
…
dnes má tmavé šaty
ametystové náušnice
a šíji zdobenou korálky bílé perleti
všecko její krásné
i to vesmírné caffé
ostropestřec
pro dva
i sklínka rubínového vína
jen chybí naproti
pro moment očí
akrobati nad bodláčím
vstala od stolku
přistoupila ke stěně usínajících skel
oddělujících
hřejivou ač plíživou sychravost
od venkovního sóla
dešťů honících dárky Vánoc
dotkla se té křehké mrazivosti
snad chtěla vědět jestli žije
snad chtěla cosi říci ze třpytivé rosy …
a na ulici
kde jsem stál najednou sám jen pro ni
poletovala
první běloučká chmýrka
sněžila
i skleněná průzračnost mezi námi
všecky krystalky
v momentu prchavém
nás vedly k tak dlouho odmítanému polibku
jiskérky setkání
ne
zdálo se mi to
zůstala za sklem
nebývám už tam
to jen … moje s večerem