Sbírka: Opojné liány - sbírka básní 2011
Až tě zítra protká půlnoc
do pěšiny ku přístavu
prsty zaboříš do luny stříbrného písku
kořeny jejich prosáknou do tváří velikánů
do chodidel a do polštářků
zvěst o podzimní pampelišce
boří se do závojů jara
a lehoulince roztomilá vůně
kyseliny sametové - mravenčí
zaboří se jako prsty do hlubiny stříbra
duny tu protékají kajícně - kolem a kolem
...přišlas lesem z babích let
a něžným tahem chodidel
posíláš luně první paprsek ohně
kůže je vonná a napnutá jak kapka
ze slzného kanálku měsíčního škorpióna
hrají v harfě napjatá pavoučí vlákna
a ty jen zakořeňuješ prsty v písku
kořeny karafiátů slyšíš loudit manu
z hlubin ,,, z hlubin ...
do lůna holocénu přetékáš
ale pak až přilétne líce pavouka tkalce
na stráni z našich zhroucených těl
zanoříš naposled prsty do písku duny
do prachu luny
a povzdech vzešlý z kořenů do Slunce
oddechuj v pokoji