Jak angrešt nedozrálý
Jak angrešt nedozrálý
zapadlý ve sněhu,
tvé oči vypadají
schoulené pod něhu.
Schoulené pod něhu
pod víčka bledá,
řekni, jak zdržet vteřinu
jenž tě tak rozechvěla.
Jenž tě tak rozechvěla,
jak dech plamen svíčky.
Opravdu jsi měla
knoflíčky u blůzičky?
prosinec 1972