Bříza s břízou rozmlouvá,
pod nimi v objetí my dva.
Slunce hřeje a tam někde v dáli,
poletují sny, co lidem se zdály.
Bříza se k bříze naklání
a my podlehli lásky volání.
A to slunce tam vysoko, konejší,
svými paprsky sny včerejší.
Bříza o břízu zlehka otírá se
a já podléhám, tvým očím, jejich kráse.
Slunce pálí a opírá se větru do not,
snad chce, snům včerejším vdechnout život.
Ty břízy tam, natahují k sobě těla,
já k tobě láskou zahořela.
A to slunce tam na nebi sálá stále více
a sny včerejší jemu nastavují líce...
A kolem šumí březnový háj,
vy dva už víte jak vypadá ráj...
Moc hezké, Pitt (*)
02.02.2021 23:13:41 | Emily Říhová
Jak ráda čtu tyto láskou opojené řádky... Jsem za tebe šťastná, tvé básně jsou milým pohlazením po duši. Hodně štěstí přeji, milá Pitt :)).
31.01.2021 17:21:16 | Rozmarýna
Když břízka k břízce
pak i srdce k srdci
a vše se vine
jak závin lásky **ST
krásná milá Pittoresque
30.01.2021 15:19:09 | jenommarie