Jižní Čechy
„Co kdybys“, řekla jsi:
„když jedeš kolem,
zastavil ses tam, kde stále v paměti
má voda tělo mé a olše za mě ti
ukáží cestu co na hrázi končí“.
Tak to je ta cesta k tvému zrání,
a ty tu nejsi.
To jenom vlnky tvých ňader na hladině
hledají v rákosí mé dlaně.
To je to místo co tě chrání?
Před deštěm, vnímám jeho chlad.
Před větrem, kterému se stromy klaní,
i před sluncem, když vystupují z blat.
Však před tebou mne neochrání,
i kdyby to bylo tvé i moje přání.
Ten kout, kde spolu padali jsme do sítin,
již nalezl jsem bez podpisu tvého klína.
Na to, co hezké je, se snadno zapomíná,
takže nevím: „Líbal jsem tvá ústa nebo klín?“
léto 2011
Křehká vzpomínka... :-))
A co mě fascinuje, spojení Amedea Modigliani s jižními Čechami, to nemá chybu! :-)
P.S. Doufám, že se nemýlím...
10.12.2023 09:37:44 | Helen Mum
Je vidět, že se vyznáš. Ano, nemýlíš se. Mám rád jeho botticelliovské Venuše, smyslné ženské akty i portréty s malebnou půvabností protáhlých krčních linií (Blues pro Marii, Zapadlé vzpomínky). Helen, moc děkuji za připomenutí „prokletého malíře“, Itala z Livorna.
10.12.2023 15:18:23 | blues