Jméno tvé, do vlasů větru dnes vplétám,
tvůj hlas nechávám do noci znít.
Pocit jsem měla, jako když létám,
směla jsem na chvíli o tobě snít.
Teď usedavým pláčem obraz vyšívám,
v prstech ještě tvoji chuť cítím.
Jak popsat mám, co teď prožívám,
zasypals mne polibky,
jak rosa luční kvítí.
Nedlouho trvá, než kvítí zvadne,
k zemi se okvětní lístky snesou.
Stejně tak víra naše zchladne
a srdce žal dál neunesou...
--------------------------------------
--------------------------------------
Tam někde mezi lístky těmi,
teď srdce moje ladem leží.
V rudém moři, na holé zemi,
to tvé jej vedle sebe střeží...
Mám se smívat nad tím jak dobře ti to píše nebo ronit slzy nad smutkem jenž je v básni obsažen ? Smutek prý píše nejkrásnější díla přesto ti přeji radostnější myšlenky
10.02.2021 20:25:31 | Clown
Smutek inkoustem,
víra zlomený brk,
láska papír, který oheň pohltí...
10.02.2021 21:38:40 | Pittoresque
Tomu rozumím, inkoust černější než tma,kaňky dělá tam kde líbezná by mohla býti slova...
11.02.2021 07:08:03 | Clown
**drž se zlatíčko..co víc ti přát *ST
10.02.2021 14:39:16 | jenommarie
děkuji Maruško, není tak zle, jen mi prostě jdou ty smutné tak nějak sami :-)
10.02.2021 15:07:27 | Pittoresque