Anotace: Téměř každý si přeje být v souznění a hledá k sobě partnera, ovšem většinou je tato cesta zapeklitá.
Viděl jsem vhazovat dívky upletené věnečky z kvítí
do potoka mládí s přáním- pro lásky…s proudícími sny .
Viděl jsem vášnivě se líbající – milující
a když se probudili, od rána až do večera se pohádali
a nesnášeli - nenáviděli….
Viděl jsem pamětníky, kteří se pevně drželi
od Druhé světové války a měli se stále rádi.
Viděl jsem čápy, kteří na komín každý rok přilétali
a nikdy to vše krásné neopustili .
Slyšel jsem smích dětské radosti
a zároveň rodičů velké starosti
Slyšel jsem tolik…,ale stále musíš žít
a milovat a mít rád.
To je prima poselstvi (teda až na ty hádky). Závěr, no kdo by mohl nesouhlasit ... Pěkné, lidské ...
09.06.2021 20:25:25 | Vivien
A když nikoho člověk nemá, měl by být alespoň trochu milý na okolí. :) Třeba jen slušně pozdravit a usmát se.
12.02.2021 08:43:21 | Isla
Ano, tím by i někoho úctyhodného mohl oslovit a vytvořit přátelství a nebo něco víc. Ano je vše o charakteru, úctě a pokoře.
12.02.2021 09:16:49 | Krahujec
... hledat poklad zní hamižně ...
... láska se přece nehledá ...
... láska přichází a odchází ...
... v koloběhu života ...
... stejně tak jako život a smrt ...
12.02.2021 00:22:04 | Marcella
Domnívám se, že je to jako s bohem. Pokud na lásku myslíš a zároveň se snažíš o transcendentální spojení, je velmi pravděpodobné, že můžeš dostat DALŠÍ velmi krásný život - spokojený, naplněný, euforický. Vše je to o hloubce, ale také o štěstí - potkat opravdu velkého člověka a také vysoce CHARAKTERNÍHO. Píši tedy o štěstí, kdy určití lidé jej v lásce naleznuli-objevili, nebo naopak. Jinak poklady jsou mnohdy - bohužel - neobjeveny, což je velká škoda, protože tito lidé si lásku zaslouží. Narodí se s určitými předpoklady a jdou úctyhodnou cestou, ale prostě "pořád čekají". A ono nespadne nic z nebe...ani Afrodita nemá takovou moc, když nejsou zásluhy. Každý člověk sám strůjcem svého osudu. Ovšem jak pravil Buddha : " Vše je pomíjivé".
12.02.2021 09:12:44 | Krahujec