Anotace: Stuhy listí, do kterých vítr sáhl, klesají, kolem ramen mám z barev lehký šál, co neváží snad vůbec nic, a láska je ke štěstí klíč, Zavoláš mé jméno třeba tisickrát, já v úžasu tu musím jen tak stát...
Kolikrát
V chladných tůních budu jen tak stát
A vodu dlaní nechám protékat
Než mě jednou vezme proud
A tělo své nechám klesnout
Dolů
Ty křehké chvíle mám tak rád
Cítím život pulzovat
Nevnímám, kam plyne čas
Já, věčný blázen, do vizí a snů
Nahý se rodím zas
A skoro neslyším tvůj hlas
Že půjdeme zpátky domů
Stuhy listí
Do kterých vítr sáhl
Klesají
Kolem ramen mám z barev
Lehký šál
Co neváží snad vůbec nic
A láska je ke štěstí klíč
Zavoláš
Mé jméno třeba tisíckrát
Já v úžasu tu musím
Jen tak stát
Ty křehké chvíle mám tak rád
Cítím život pulzovat
Nevnímám, kam plyne čas
Já, věčný blázen, do vizí a snů
Nahý se rodím zas
A skoro neslyším tvůj hlas
Že půjdeme spolu
Zpátky domů
(Hanuš Šparlinek, 26.2.2021)
Láska je vzácnou esencí života
s ní můžeme štěstí ochutnat...
Krásný den :)
10.03.2021 14:30:57 | Emily Říhová
Láska je štěstí samo o sobě
když vnímají dva silně a vzájemně
nic se tomuto pocitu nevyrovná. **ST
Pěkná báseň a měj se krásně;)
27.02.2021 10:49:05 | jenommarie