Tryskem nitrem
U fontány pnulo vzrušení,
však divotvorné to divočilo,
ve svém milování,
jež mají v moci,
za nocích vysněných.
Promítané oči,
v očích náhle hladověly,
po rozparu rouše vínových k mání,
spjatě vázaného transu.
Splývá a rozplývá,
zívavě trucuje si,
nač vzpouzí se,
když dychtí podestláním,
jakého jakživ nepoznala.
Ke rozkoši stopek zalíbení,
vzdychá mučivě z úst,
od prsu dolů zbláznění věrné,
tu prsty formují nákresy smluv,
a vyvrcholení v perle zaperlí,
čest kandovaného ovoce,
ovacemi tělesných zákrytů.
Organické,
kandencemi ovíjené zápraží,
propadá se všelásková,
kde všechnu Zem pobije,
nakazí malárií plavce,
v té zapeklité lahvi,
vyznání dotyků krásen,
a ponorek ponorných přiznání.
Pukne a puklo dramaticky,
zakulatilo hrdě v houslích,
když Virtuos složil svou,
svou sonátu tulipánů,
citem přecitlivělého rozpaku,
notami srdcem vejpůl,
hrotem šípů vyvolené.
Tryskem
Nitrem
a fontána vyplaví dělo,
děl sochařské manifestace,
dvojitého uloupení,
jednoho k jedné,
navždy,
skrze nejedněch skonání...
Přečteno 365x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Marek, Psavec, Iva Husárková, WWW
Komentáře (1)
Komentujících (1)