Vzhůru

Vzhůru

Od země roste k nebi,
vše co nám radost přináší.
Radost je totiž zapotřebí,
k oblakům co nebe nadnáší.

Květiny, tráva i stromy,
vstříc nebesům nesou chválu.
Stejným směrem stavíme domy,
i zdoláváme nedostupnou skálu.

Děti také rostou vzhůru,
kam oči věřících vzhlíží.
Na nebi nehledáme smůlu,
opačný pocit nám to přináší.

I láska když kvete k nebi letí,
pod zemí smutno je a chlad.
Já vznáším se když padnu do objetí,
když podlehnu kouzlu tvých vnad.

Směr stejný mají naše přání,
snad srdce s duší mají pakt.
Nikdo neletí vzhůru pro zklamání,
neremcej, prostě je to tak.
Autor petrzal, 23.03.2021
Přečteno 178x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Psavec, jenommarie, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Přesně tak..pěkně jsi to vzal;). *ST

23.03.2021 22:45:19 | jenommarie

líbí

Lidské konání nerespektuje zemskou přitažlivost. Tak tohle nám fyzikové nevysvětlí!

23.03.2021 16:50:44 | šerý

líbí

Hezké.

23.03.2021 11:59:10 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel