Za trochu lásky šel bych světa kraj
Anotace: Snad se klasik v hrobě neotočí..
Hledaje lásku, prošel jsem světa kraj.
Šel jsem i ledem, s hlavou však zakrytou,
a s tíhou na duši, vždy nebyl to ráj.
Šel jsem i vichřicí a i když bosý,
nikde jsem neslyšel zazpívat kosy.
V srdci mi uvadl zelený máj.
Pak dlouho šel jsem pouští,
šílel jsem žízní,
tak za kapku rosy,
ďáblu jsem podepsal.
Teď stojím tu sám a smutně u dveří,
snažím si vzpomenou na píseň kosí
o níž jsem slýchával.
Již nevzpomenu si.
Za láhev kořalky,
já lásky se vzdal.
Tak opile tu zpívám
jiného cosi,
a snažně tu prosím,
lásko má kde jsi,
tak pusť mě dál.
Za kousek lásky, bych kdys život dal.
Však démon alkohol, už si ho vzal.
Komentáře (0)