Lískám středem
Kdo má lískat toho blázínka,
nechť ovoní lipového květu,
který vyrůstá v něm na stokrát,
po částic nasytých mil náhonů.
Nadmuté víly se ozývají,
že slyšeti je v bouřkách,
a kde potichu nasává muchomůrčin klid.
Zbožné přání váhavě hádá,
jestli nezaprší déšť zlaťáků,
aby kočičí princ nestanul,
v korunách hrajících basů.
Oalá,
lámající rákosy,
desetitečky odstíněných hladin,
ono čekajíc vyspává,
uchyluje se k medu,
oříšek louská zrzavá,
náplast z řízku vyhojí zhojené.
Blázínku,
poplujme v rytmických multivesmírů,
nalézejme levobočky,
i pávy králů,
zkousněme naléhavé vznícení,
a to třesátko řachu,
si odebírejme z pupků,
v tom vyloupení taktu,
rozparem kanoucí rosy,
křehké křehotinké prvosenky.
Lískám středem,
odzbroj mou kartuš,
a naverbuji se k dlaničkám vodopádů,
co z ústa z úst,
už nevyslovíme,
ani západem rozbřesku,
ani divanem rozpálení !!!
Přečteno 231x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, enigman, šerý, Psavec, Iva Husárková, Majda
Komentáře (3)
Komentujících (3)