Anotace: Nastavte dlaně, rozdávám vítr a stébla trávy co tiše vlají, záhadu, kterou všichni tak rádi tají, prostoupí tvoji duši a tělo, to všechno už tu bylo...
Zlátne slunce a klesá za horizont
V oji táhne šedé mraky ztěžklé od pozemských vod
Zpomalte kroky své
Pro tu nevšední svátost
Hostie i vína je tu pro Vás víc než dost
Nastavte dlaně
Rozdávám vítr
A stébla trávy co tiše vlají
Záhadu, kterou všichni rádi tají
Prostoupí tvoji duši i tělo
To všechno už tu bylo
Ta stejná chvíle
Ty a Já
Ten věčný návrat téhož
Nekonečný vesmír a dané kombinace
Já se k Tobě vrátím
Pro mrazivé chvění, závrať i radost
Klečím v hlíně orných polí
Ten pocit sílí a nic to nezmění
Všechno už tu někdy bylo
A pod kůží se nám to vpilo
Ta stejná chvíle
Co odlétne pryč na chvíli
Jako pyl z motýlích křídel
(Hanuš Šparlinek 8.4. 2021, věnováno Friedrichu Nietzsche)
To všechno už tu bylo ... a některá chvíle neomrzí. Pěkná netradiční Hanuši.
09.04.2021 10:52:56 | Vivien