Rohlajs (neva něco tak jinýho)
můj život je tvrdej rohlík
vyndanej po setmění z mrazáku
za šedesát háků budu dobrý
na obalení naklepaných fešáků
pomalu už jsem vyšel z mouky
mladistvý míval vlhkou sůl
pekař mě zahodil do vody pro brouky
i jeden pes na mě si vzpomenul
že něco jinýho je rohlajs ráno
a něco jinýho je k večeru
neva něco tak sladkýho
sleva
prostořeká lajno
ona bude pálit jak trouba literu
když je mě namleto a nastrouháno
novej řízek moc rád nevěru
jak se dá na to koukat z máku?
posypat
kde není sůl ba ani kmín
a ještě rozpékat v mikrovlnném vraku
abych byl horký křupavým
...
můj život je tvrdej rohlík
a život holek jsou zas pěkný housky
na rohlík by slavný básník navlík
že budu lámán
adept pro ubrousky
ještě tak bejt z těsta jinýho
celozrně hrubotemnýho
těm je hej semínky od sezamu
tvrdnu jak ta skála neotevřu
cožpak je rohlík tím klíčem pro tvou bránu?
…
že něco jinýho je ráno
něco jinýho je rohlajs k večeru
.
neva něco tak moučnýho?
já cukr neberu
Přečteno 265x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Psavec, enigman, Frr, jenommarie
Komentáře (4)
Komentujících (4)