Šeřík pro Hvozdinku
májovou ulicí
je stánek mnoha věn
na podpatcích rozkoše
tančívalo bílí
ztracenci nesmělí
uniklí do zájmen
polovinou srdce duši neokřídlí
zraněná ptala se čeho si cením
anděl pravd
spočinul v sivém počasí
sám lovec tuší
ukřižován v koni
šelestem sluncí
cválal vstříc nebesy
když hledíš do hvězdných výšek
není mě vidět
není mě slyšet
není den slunečnic
stmívaných lišek?
nesmíš se bát
nesmíš mnou křičet
hvozdinko
kde půlnoční říše
tobě
uvěřím
...
petrklíč v zeleni
nám vzala povodeň
v náručích třešní
zbylo suché chrastí
zbloudilá královna
klesala nad bolem
po terči sněženek
odkvetlých
v pasti
májovou ulici proklely stíny jmen
střevíček mládí
slavil včelí párty
zas šeřík zavoní
jen my v šedi jdem
hvozdy v péči chvil vábí medy na rty
když v duze líbáš já sní že
bude tě vidět
bude tě slyšet
jak vniká
v soumraku
v červené skrýše
pohladit vlásky zvlčilých lišek
zrzavá holka na krk mi píše
něžné
nech mě s ním
a já
zešeřím
Přečteno 149x
Tipy 8
Poslední tipující: Veršotepec, Iva Husárková, Vivien, šerý, Psavec
Komentáře (1)
Komentujících (1)