Královo Žezlo
kdo by řek že po svém svátku
budu tolik zničený
předevčírem dal jsem hádku
a dnes bych měl byt bez ženy
napíšu jí na památku
dopis jasně nečtený
vzpomínku
na zmrzlou chatku
na zahrádku s růžemi
smutno noci
do zšeřelé duše klesne
netopýr do vlasů
odjímajíce srdce
už více nehlesne
co bývalý mrak zpustošil
kéž jenom špatně jsem ji pochopil
…
kramle zůstala mi
s ní jsem ještě loni
chodil na záhony
než jsem ji zabalil do pomněnek šátku
a už jsem nepřišel
už jsem zůstal opodál
a také nač připomínat řádkům
tu hlubokou vrásku
když mrak mě už rozpustil
tenkrát
mne viděla jen lípa
pár ledňáčků nízko nad potokem
a černé jeřabiny plakaly nad poztráceným srdcem
Přečteno 230x
Tipy 19
Poslední tipující: Emily Říhová, Pittoresque, Marten, Veršotepec, zdenka, Iva Husárková, Psavec, šerý, Frr, mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (3)