VYZNANIE
Pamätáš ten vzácny deň,
keď zrak som uprel na teba,
čokoľvek by som dal preň,
bo odvtedy som do teba.
Tie oči modré prekrásne
uvidel som prvý raz,
tvoje city nejasné
vyvolali vo mne mráz.
Zháčil som sa v prvej chvíli,
no odradiť sa nenechal,
či sa azda zrak môj mýli,
strojenosť som zanechal.
Osloviť ťa nesmelo
skúsil som ťa s obavou,
tváriac sa tak umelo
nebolo mi zábavou.
Jasný pohľad do očí
veští naše sympatie,
tvoj zrak môjmu nebočí,
nejde o stav apatie.
Očarený toľkou krásou
márne lapám po dychu,
tvoje slová mojou spásou,
umožnia mi výdychu.
Koktajúc ti odpoviem
na otázku o čase,
naisto však dnes už viem,
že si nešiel po kráse.
Ten tvoj úsmev čarovný
nedal mi už viacej spať,
zvolím postoj bojovný,
iba teba chcem ja mať.
Koľko som sa nachodil,
v tvoju blízkosť prestal dúfať,
celým svetom pochodil,
nakoniec už začal zúfať.
No zjavil si sa ako blesk,
celého ma podmanil,
v živote sťa veľký tresk,
zo smútku ma vymanil.
Hneď na prvom stretnutí
už je ruka v rukáve,
v pozitívnom pohnutí
posedíme pri káve.
Sľubujem ti naveky
lásku, vernosť, oddanosť,
akékoľvek naprieky
zhatí naša bojovnosť.
Dal si zmysel môjmu žitiu,
preto ťa tak milujem,
povďačný sám tvojmu bytiu
pánu Bohu ďakujem.