Bubák
vyprahlý
jak haluz utichlého dubu
jehož ruka ke slunci
prosí o trochu vody
tak i já třesoucími se prsty
chci chytit prostěradla ve větru
která tam pavlačová bába
zapomněla pověsit
a ony se mi smějí
bubáci
jak tápu ve tmě
něž budu knokautován žabákem
co již brzy vykuňká svou báseň měsíce
sedí na prameni
a vtom taková milá užovka
hele bubáku
dáš nebo nedáš?
a já bledý jak měsíční pulec na nebi
to si v duchu dám ty kráso
vždyť stehýnko ještě vonělo zvláčňujícími krémy
- ach -
to nebylo na něj
ale na mě
včera jsem nebyl ani taťka
a dneska mě rovnou šoupne
o generace dál
a když padla opona - prostěradlo
nejedné postele zhaslých lásek
tepalo tam nahé a žalostné srdce své
poslední rekviem
že život jsem jen já a kočky
teda obráceně
je libo masíčko
buřty nebo točeňák
ptá se zakletá čarodějnice
a teď už jsem spal
je první máj
- aha -
instantní kyanid v prášku na uklidněnou
a pyl po dohodě
straší pod třešní srdce
Přečteno 146x
Tipy 11
Poslední tipující: enigman, šerý, Psavec, jenommarie, mkinka, Frr, Iva Husárková
Komentáře (2)
Komentujících (2)