Letní den
Máchův Máj probudil se v nás
Když jsme šli údolím v ten čas
Hrdličky vrkali, mraky pluly
My v trávě se sladce milovali
Pak mraky zčernaly
Přišel hustý déšť
My loukou uháněli
Smích na svých rtech
Život nádherný je
Když člověk miluje
V ten správný čas
Co Máchův Máj probudil v nás
A borový zaváněl háj