Drak Pro Tebe

Drak Pro Tebe

Anotace: … ..

prší
a nikde stopy v poli
jsme jenom tmy
když zaříkáváš déšť

a déšť nás proměnil
v ledovce svými lovy
touláš se sama
jdeš

jdeš deštěm slov
a hřejivá čtení chceš...

dnes
brány
arktického azylu
rozevřely svoje temnoty
v tratolišti vodních šperků
zazářila malá kasiopea

utýrán lázní žíravé soli
vypuštěn stříbrným vírem
do moře marností
zatřesu ohněm

ať královna svůdnosti zatancuje
radostí
v červených šatech májových tulipánů

odvátého popela mého bude přece jen třeba
oslovit a odšpendlit z herbáře nejsoucna
ve svitu sněhového kouzla
ať vzkřísím srdce pro ještěří dámu

zas pohasíná v šachovnici pocit
že střelec bude klouzat po nebi pěnovou větou
a chór šumotů se stane křtěným destilátem
a tak
za chvíli vznikám
díky
tahem na šatech střežených jezdcem

mezitím rytíř mávající uvěří
že pustí se mě hvězdná klíšťata zoufalství přisátá na srdci
a mateřské mléko čerta
začne kojit
moje lýková nicota

jsem oběť bosého pěšce

jen věž touhy oblíbila si mou duši natolik
že jsem tvou vůli světla visícího na řetězech vzňal
s celou vícehlasou krásou

jen tak pro dívčí model
nasouval moment
do děl...
a ona že jen gel smí stříkat anděl
nad padacím světem

v tu chvíli čas nám seděl
a já nenechal tebe mrznout fosforeskující

pro štěstí
nesu oheň do času ledového
života tvého kde je tvé útočiště
fialová jsi už dlouho
proto
za mrazivé noci
drak se navrací k tobě domů
Autor J's .., 11.05.2021
Přečteno 236x
Tipy 14
Poslední tipující: Frr, Romana Šamanka Ladyloba, jenommarie, Psavec, šerý, petrzal, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

tahle báseň je pro mne poselstvím milosti :-D* ST*

12.05.2021 12:32:54 | Frr

líbí

po dlouhé době mě to přimělo rozkliknout tvé díla
a tahle hodně oslovila ...

děkuji

12.05.2021 11:47:51 | Romana Šamanka Ladyloba

líbí

Jiříku..moc hezká *ST ;)

11.05.2021 23:17:59 | jenommarie

líbí

No panečku* A nejvíce strofa pět a šest.

11.05.2021 16:46:01 | šerý

líbí

Whow

11.05.2021 10:46:55 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel