Hlad Šípů
dnes již nejsem z nich
co k tobě hovoří
ze snění spoutaných v nadějných peřinkách
dnes patřím jiným
jsem ježků u moří
a ostny v pobřeží
na rtech mých v prasklinkách
běloučká loučení
nás citu nezboří
a tak přenechám ti
koně
i s křídly pro nebe
snad promineš mi
verše co netvořím
snad unikneš i hladu
co zas nás rozvede
.
dnes patřím jiným
dnes již nejsem z nich
střelený
ke hvězdám
jsem vyprahlý a prázdný
kde i vápenec soli bolí saharám
a ty se ještě ptáš?
vesmír bude tvůj čtverec
postavím krychli
v níž budu bydlet sám
kdybych mohl rozvlnit
létající plán
ale v něm už pláče
němost květinám
kdyby snad vítr načechral ta křídla
na kterých déšť kreslí rozbřesknutí
temného jezdce
bys ve mně
nezahlídla
leč hrdlo bolí solí
a srdce
umlknutí
prosí
oživlým stínem
fata morgány rosy
v nich maličcí a bosí
získají sytější odstíny na líce
víš
již brzy tesklivým svitem
zacinká
posmutnělý šaman
a bude říkat
ach noční třepotálci
padám
uvadám
nechci být klamán
dívkami z řas
a karavany opuštěných dnů najít smí
na odlescích měsíce
ozvěny zimy
ozvěny nás v níž trvá krátce její smích
a život ulpí v ne
ve vlání let
ruce tajemné
čte řezbář čas
vypráví
tichounce důvěrně
vzpomínku opuštěného dřeva
nedokončenou
z jarních procitnutí
snad
o lodičce na vlnách
snad
snad
o něžné mé labuti
snad
a v každé
záchranou ti jeskyně
kam palčivé paprsky nesmí?
vždyť na její stěně srdce dívka dotkne
a ve svitu svíček ožívá a šeptá
hlad šípů
je bílý kůň
bílý kůň
Přečteno 127x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, Vivien, mkinka
Komentáře (0)