Anotace: Bylo nebylo, bude nebude..
Ty oči.
proč jsou tak hluboký?
Ten dotaz je asi pradědeček všech balících hlášek.
Už knižní hrdina se na tohle ptal.
Ale fakt mě to zajímá.
Promiň, jsem klišé.
Co skrýváš?
Romatický hrdina,
ale se vším všudy,
bolest, útrapy, láska,
nedůvěra, zklamání,
bezvýchodnost?
Vše, co v tobě je-
je to moje hlava?
Moje představa?
Ale stejně..
zaklínám tvoje oči,
Bože.
Co to v nich je?
Ta moje představa?
Představa o lásce trvající desetiletí.
Od dětství až sem.
Přeseká keře, porazí draka,
trpí a miluje,
nevěří sobě, nevěří tobě.
Paradox momentu.
Paradoxní pohádka!
to je to,
co tohle celý
tady teď je.
Tajemno a přitom otevřeno,
Teplo a přitom taková zima,
Světlo v té nejtemnější tmě,
Hladina je to nejhlubší dno.
Jé to je moje pohádka, díky :-)
20.08.2021 20:37:22 | paradoxy
Každý má svojí pohádku, tak zde je ta tvá, ale pořád trochu i má :)
22.08.2021 00:41:13 | someone.else