Jako Sibyla
Propadám-li přes den svému jáství
v obavách vyhlížím oponu noci
přesto neodmítnu jízdu po Mléčné dráze
Teprve pohledem do vesmíru pochopím
svou bláhovost
Marnivost v konání
tváří v tvář nekonečnu
si připadám naze
Jako Adam co pojedl ze stromu poznání
V Edenu
Pohledem vzhůru brzy nabudu pokory
sklopím zrak
nechci být sám
pomýšlím na ženu
A je mi přáno
uzřím ladnosti
kytaru tvého těla
ve stavu náměsíčném
má bytost
o poznání více bdělá
vnímá tě láskyplně
vstáváš neboť žízníš
Hle
bohyně kráčí vstříc své matce Luně
A jak se vzdaluješ
cítím tvou vůni jíž dominuje jasmín
chtěl bych
lačním po tvých ústech
sladších medu v plástvích
a ty
oděná do pelu nahoty
se jako slunce točíš kolem ekliptiky
Vyjevíš mi dlaně bělejší křídy
skrz rozpukané rty
vyslovuji svoje díky
Do vlasů ti padají perseidy
po právu patříš mezi světa divy
Přečteno 279x
Tipy 19
Poslední tipující: Emily Říhová, Lioness, Amonasr, Marten, Lexi, paradoxy, Vivien, Frr, OpilyJohn, Psavec, ...
Komentáře (16)
Komentujících (6)