Hledám tvé já
V jádru tvrdých oříšků
Hledám tě steskem,
tolik tě chci mít nablízku
Otesal jsi kámen,
z rubínů utkal větu
A pak jsi zmizel
v kladivech mých stínů
Pažích, jenž neunesly
tíhu lupenů
Za víčky mrazivých chtění,
pro chvilky snění
Na bílém koni,
ukutých slotách...
Na klíně noci, utekla jsem
v rozbitých botách
Odřízla jsem z ran,
bolestivých svazků lián
Sto krát v skleněných
lesních parožích
Z kravat naložených úsměvů
a z talířů vtipných kaší
A dnes jsme oba happy
Ak počuješ niekoho tlieskať, som to najväčšou pravdepodobnosťou ja a chcem aby si vedela, že to patrí tebe Isla :D
20.09.2021 21:56:02 | Dávid
Milý Davide, jsem ráda že se ti líbila. :)
Vážím si toho. Děkuji ti. Měj krásné dny...
21.09.2021 19:36:37 | Isla
Opravdu pěkná báseň Olinko*
s pěkným vygradování to radoSTi ;)
10.09.2021 23:19:13 | jenommarie
Hezký :-)
(Jsem jen o pár dní starší !)
(NEŽ :-) kravata co nosím ?)
Po kravatě na košilku
teče vtipná kaše ?
Na kravatě vedle spony
masařky se honí !
Na kravatě vedle uzlu
zbytek rudé rtěnky ?
Na kravatě u knoflíků
dirky nepovolí !
Na kravatě značka firmy ??
Máš na ní názor divný ?
Starý JAK ... TA kravata !
Starší jen o pár ... kapek žití :-)
10.09.2021 22:57:03 | Fialový metal
Bloudit, a být happy ...
Já bych nelitovala, tvrdých ořechů louskat, i kdyby půlka z nich nadarmo, na druhé si pochutnás.
Krásná báseň Islo, plná skvělých obratů. ST
10.09.2021 19:06:17 | Vivien