Anglická Dáma
… příště až pozvu madam na hotel
bude zapotřebí cinknout prózu
a přidat pár bonmotů
o labouristech a konzervativcích u drinků
možná bude vhodné pořídit si
i hrací kameny místo těch rampouchů
po nichž stéká čas
z nakousnutého kornoutku čokoládové zmrzliny
tato noc bude rozpustná
madam to nedělá
uzavírá se do svých mrazivých šatů
přestože sní o růžích a ohni
já bych měl ohnout se
pro její otazníky to ještě to tak!
my vojáci života jdeme hrdě zpříma
nějaký kvítek u cesty... bohužel mě už moc nezajímá
takže si dáme dámu
žravou po telefonu? S nebeským svítitelem
hřeje zas ledovej psí čumák
naštěstí už jsem za oknem
iluzí o slunci
„ó ty moje milá psí
tak jsme na pokoji s králem a nevíme co chce
vůbec nerozumím že hru začíná černý!“
…
zatím si dávám několikátý koňak
a myslím že bude zapotřebí přizvat i tu vesmírnou recepční
s informacemi sněhového kostýmku
co myslíš koňaku přidá se
nebo mi
na tajný vzkaz
zandaný do turistického průvodce
nechá soukromé číslo
k její citové garsonce ?
beztak ten její mládenec je vědec na literárním serveru
a ještě ji nikdy nerozcuchal
ani nezmuchlal oblečení
natož aby spolu převrhli sklenky vína
ono polít s kočkou perský koberec
a namáčet něžňoučká slůvka do líbezností
podkolenních jamek
to bych na tu madam taky zapomněl
ještě tak aby pohyb zpět byl povolen
a už je tu
kéž bych byl na měsíci
ještě koňak? skoky jsou povinné *
už mám dvojitý kámen
králové to hrají všemi směry
stačí se soustředit na vyzouvající se pokušení
svítící do ležící persie lakovanými nehtíky
skrytými ještě běloučkým nylonem
zas izolační chvilka ve svědectví Luny ze záclon
ta slečna recepční
přichází v pravý čas
byl zajat kámen?
již je bez
a paprsčité paradoxy léčí její bé komplexy
takže si ženy spolu hrajte :*
a já si zatím skočím … už dvacet
dal jsem ji šanci...
myslím že jsem dneska obzvlášť velkoryse slunečný
leč remíza pověděla že výletům nerozumí
a šla spát... se psí
ano a mě vzala liška do podzimní mlhy jak bílá velryba do oceánu
Přečteno 194x
Tipy 10
Poslední tipující: Frr, Psavec, Isla, mkinka, Iva Husárková
Komentáře (12)
Komentujících (5)