V duši chlad,
zadními vrátky se vkrad.
Smělými doteky zahřívám tělo,
jako by v dešti se rozpíjelo.
Je mi zima, příteli, je mi chladno,
když těla hřejí, má duše se ztrácí;
můj věrný ctiteli, nebylo radno
poledník přejít, teď zpátky se vracím
ve vzpomínkách, v kraje zapovězené,
ve snách, snad sentiment vpřed mě žene.
Slunce však nesvítí, jen kroky lovčí
šeptaj, že necítím, když sejdeš z očí.