Těžké je každé svítání,
srdce své zedrané probudit,
když ho dal dávno do dlaní,
té u níž bude už navěky bít...
Těžké je hledat úsměv na tváři,
každičké další rozednění,
těžké hledat něžný dotek na mém polštáři,
to všechno proměnilo se zas v snění...
Těžké je chmury podzimní,
schovat a ukrýt pod kabát,
když už to duše dávno ví,
že nikdy tě nemohu přestat milovat...
Těžké je kazdičké nadechnutí,
když střídá se nádech s výdechem,
teď mysl má k rozumu srdce mé nutí,
snad po těžké noci ,přijde zas voňavý den...
Těžká jsou v životě rozhodnutí,
a někdy bolí jak smrtící rána kuší,
to když tě okolnost zvolit si nutí
a vesmír jen pláče nad spřízněním duší...