Dobré rýmy nepřichází
a mé hlavě nedochází,
že tu něco je fakt špatně,
snad zázemí hájenky
opustit bych měla chvatně.
Z neúplné tajenky
vyvozuji závěry
a Tvé možné záměry.
Co jsi vlastně vůbec zač?
Vázička na rudé růže
či nakřáplý květináč?
Otázek je na tisíc.
A včil další, při níž mrazí:
stáhne karma lišku z kůže?
Myšlenky jsou sebevrazi.
Kdo ví, co se jí stát může;
nedaří se držet zpět
(proč chci tolik vyhovět...?).
Vím snad já, co od něj chci?
Šlapu si po vlastní cti,
šlapu z bláta do louže
a Ty, v sebe pohroužen,
do hlavy mi guláš leješ;
vím já, liška bláhová,
co si v rohu duše přeješ?
Proč chceš tolik vyhovět?
Ja si tú otázku pokladám,
aj odpoveď už nachádzam.
Možno máš dôvod podobný
a možno celkom iný,
no dobre je ho odhaliť,
nech nemáš pocit divný...
26.09.2021 16:13:06 | gallatea
Jsi liška Bystrouška
..jistě na to příjdeš
...jdi se proběhnout po lese
ono se to setřese.*ST :))
25.09.2021 18:37:32 | jenommarie
kdo Ti do hlavy svůj guláš leje-toho nechť dítě v Tobě i s vaničkou vyleje!
:-D*
25.09.2021 17:35:45 | Frr