Skřehotající jas
Jedno slovo pro Tebe,
a tisíc polibků sbírám,
z úsměvu svatozáří,
které procházejí tmou,
a začleňují rezonance,
v jakých sem si přál být,
a v tobě se přít.
Chodím nebos,
za sebou vláčím pustinu,
strhán sám a nemocen,
kdy počítám kapající smír,
jakobych se slitoval,
nad svým životem,
jenž nebyl marný pokus.
Tisíce slov,
a nepřišlas,
kdo ví co,
žes nemilovala,
tolikrát ti psal,
popisoval můj cit,
co výše se nedostala,
ač nahlédla neposlušné kadeře,
jaké zakryly stažené mraky,
s příchodem budoucích blesků,
kde sem si převzal svůj díl,
a rozčtvrtil na listy Jeřábu.
Už ležím,
beru si kousky trnu,
a strnu Maceškami,
ve fialkové vůni hřbitova,
kdy oželím ztracený čas,
a poezii nesložím,
byť milovaná přerostla plot,
kde za ním nevrhlo slunce,
ba jen skřehotající jas.
Přečteno 200x
Tipy 16
Poslední tipující: jenommarie, mkinka, Iva Husárková, šerý, Isla, blues, Frr, kdotoví
Komentáře (10)
Komentujících (5)